Dėl vaistinės veiksmų nustačius vaistinės personalui ar kitiems darbuotojams COVID-19

Dėl vaistinės veiksmų nustačius vaistinės personalui ar kitiems darbuotojams COVID-19

Sulaukiame iš vaistinių atstovų klausimų dėl papildomų vaistinės veiksmų nustačius, kad vaistininkui, kitam vaistinės ar didmeninio sandėlio darbuotojui yra diagnozuota COVID-19.

Šis klausimas pakartotinai buvo aptartas dar kartą, tačiau rekomendacija iš esmės nėra keičiama.

Teikiame atnaujintą atsakymą

Kaip elgtis vaistinės personalui ir kitiems darbuotojams, jei vaistininkas, kitas vaistinės ar didmeninio sandėlio darbuotojas susirgo COVID-19?

Tokiu atveju su vaistinės administracija susisieks Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) darbuotojai ir suteiks reikiamą informaciją dėl tolimesnių vaistinės darbuotojų veiksmų.

Asmenims, kurie turėjo artimą kontaktą su COVID-19, bus paskirtas 14 dienų izoliavimasis – artimų kontaktų vengimas su kitais asmenimis, sveikatos stebėjimas, nuotolinis darbas, atostogos, o jei tai neįmanoma – nedarbingumas.

Rekomenduojama išvalyti patalpas pagal aplinkos valymo ir dezinfekcijos rekomendacijas – http://sam.lrv.lt/uploads/sam/documents/files/KORONA/rekomendacijos%20del%20aplinkos%20valymo.pdf.

Jei darbuotojas pats praneša vaistinės administracijai, kad jam yra diagnozuota COVID-19 liga, tačiau NVSC į vaistinę dar nesikreipė, siūloma vaistinei nedelsiant kreiptis į NVSC ir aptarti tolimesnius vaistinės veiksmus.

Informuoju, kad atsakymas suderintas tiek su ministerijos, tiek su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro epidemiologais. Pasikeitus šioms nuostatoms nedelsiant informuosime.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *