Dėl farmacijos specialistų diskriminacijos

dėl farmacijos specialistų diskriminacijos

Dėl lėšų skyrimo“ 2.1 papunkčio ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. kovo 16 d. pasitarimo protokolo Nr. 14 „Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių plano“ 4 tikslo 9.1 papunkčio“.

Lietuvos farmacijos darbuotojų profesinė sąjunga (toliau LFDPS) susipažinusi su aukščiau nurodytu nutarimu išreiškia susirūpinimą dėl farmacijos specialistų diskriminacijos neįtraukiant jų į sąrašą sveikatos priežiūros paslaugas teikiančių darbuotojų, turinčių teisę į valstybės subsidiją poilsiui.

Norime priminti, kad pasireiškus pirmajai Covid-19 pandemijos bangai, visi SAM priklausantys ir jai nepavaldūs tačiau sistemoje dirbantys specialistai, tame tarpe ir farmacijos specialistai, ne tik nuosekliai vykdė SAM nurodymus, bet pasiaukojančiai dirbo pirmose Covid-19 padarinių likvidavimo gretose. Darbas ekstremalioje situacijoje aiškiai parodė, jog pavojaus visuomenei akivaizdoje, nelieka valstybinio ir privataus sektoriaus skirtumų. Rizikuodami savo sveikata farmacijos specialistai dirbo visą karantino laikotarpį ,kad nenutrūktų visuomenės aprūpinimas būtinomis medicinos priemonėmis ir vaistais, o taip pat asmeninėmis savisaugos priemonėmis. Apribojus asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimą, farmacijos sektoriaus specialistai dirbo pavojingesnėmis sąlygomis nei didelė dalis sveikatos priežiūros paslaugas teikiančių specialistų, kuriems buvo sudarytos sąlygos dirbti nuotoliniu būdu, arba nekontaktuoti su karščiuojančiais, sergančiais pacientais.

Šiandien didžiuojamės, kad šalyje ekstremali situacija buvo suvaldyta gerai ir tai pripažįsta visos Europos šalys. Esame įsitikinę, kad farmacijos sektoriaus darbuotojai įnešė savo indėlį, jog šis rezultatas būtų pasiektas. Todėl, prašome Jūsų atsakyti, dėl kokių priežasčių farmacijos sektoriaus darbuotojai, teikę paslaugas visuomenei karantino laikotarpiu, nebuvo įtraukti į sąrašą sveikatos priežiūros paslaugas teikiančių specialistų, kurių poilsiui skiriama 200 eurų valstybės subsidija? Toks valstybės požiūris gali neigiamai paveikti jų apsisprendimą pasiaukojančiai dirbti ,,antrosios bangos“ laikotarpiu, nes farmacijos sektoriuje dirbantys specialistai jaučia didelį nusivylimą ir jų darbo nuvertinimą.

Labai tikimės skubaus, moraliai ir socialiai teisingo sprendimo, kuriuo farmacijos specialistai būtų įtraukti į sąrašą sveikatos priežiūros paslaugas teikiančių darbuotojų, turinčių teisę į valstybės subsidiją poilsiui.

ATSISIŲSTI VISĄ KREIPIMASI

Pagarbiai,

Lina Ganatauskienė

Lietuvos farmacijos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *